IMPRESSA F8 wint belangrijkste designprijs

Red Dot’s Best of the Best award

De Red Dot is een van de grootste en meest gerenommeerde designcompetities ter wereld. Elk jaar opnieuw is het een zoektocht naar het beste van het beste op designgebied. Dit jaar werden in totaal 4815 ingezonden producten beoordeeld, afkomstig uit 53 landen. Een jury van 40 deskundigen beoordeelde de ontwerpen op innovatie, functionaliteit, ergonomie, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

In de categorie ‘Keukenapparatuur en keukenmeubilair’ stak de IMPRESSA F8 boven alle producten uit. Deze JURA werd daarom bekroond met de award ‘Red Dot: Best of the Best’ voor de allerbeste kwaliteit en het baanbrekende design. Wij zijn verheugd met het winnen van deze felbegeerde prijs en zien het als een stimulans om de wereld compromisloos, Zwitsers design te blijven brengen.

Niederbuchsiten, maart 2014 - Bij het begin van het jaar werden 4815 genomineerde producten uit 53 landen beoordeeld op hun ontwerpkwaliteiten tijdens de Red Dot Award toekenning, één van de grootste en meest prestigieuze ontwerpwedstrijden ter wereld. Bij deze zoektocht naar uitmuntendheid deed de automatische koffiemachine van JURA, de IMPRESSA F8 TFT, het heel goed en kreeg ze de "Red Dot: Best of the Best"-beoordeling voor buitengewone kwaliteit en baanbrekend design. In het jaar 2014 kregen slechts 1,5% van alle genomineerde producten deze felbegeerde topklasse onderscheiding en hierdoor wordt JURA één van de leiders in internationaal productontwerp.

Een 40-koppige jury evalueerde het ontwerp op basis van innovatie, functionaliteit, ergonomie, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. De leden van de jury waren onder de indruk van de lijnen van het ontwerp, de hoge kwaliteit van de materialen en het precieze vakmanschap van de JURA machine in de elegante zwarte pianolak uitvoering. Het befaamde Red Dot label is een internationaal gewaardeerd kwaliteitsmerk dat uitstekend design waarborgt. Prof. Peter Zec, die het initiatief nam voor de Red Dot award en nu de voorzitter ervan is, legt de stappen uit van de besluitvorming voor de Red Dot Award: "De prijs wordt enkel toegekend aan de beste producten die door de jury worden verkozen. Dit wordt weerspiegeld in het percentage van de nominaties voor de Red Dot Award. Dit is veel lager dan bij andere internationale ontwerpwedstrijden. Het is vanzelfsprekend dat de winnaars trots mogen zijn op hun prestaties."

Meerdere keren bekroond ontwerp

Het IMPRESSA F8 TFT apparaat is het eerste in de compacte serie IMPRESSA met een TFT-kleurendisplay dat dit jaar al een aantal prijzen won. Deze elegante koffiemachine deed het al goed bij producttesten in consumentenbladen zoals Guter Rat en het ETM-testmagazine. Ze kreeg hoge waarderingen op het vlak van prijs-kwaliteitverhouding, intuïtieve bediening, snelle opstarttijd, individuele smaakervaring en hoge prestaties.

Een indrukwekkende reeks koffiespecialiteiten met TFT-kleurendisplay

De IMPRESSA F8 is niet alleen impressionant door haar bekroonde vormgeving, maar kan bovendien een uitgebreid aantal dranken bereiden waaronder 12 koffiespecialiteiten die variëren van ristretto tot latte macchiato. In een handomdraai bereidt deze gepatenteerde variabele zetgroep een heerlijke aromatische koffie die past bij uw persoonlijke smaak. Het volstaat om gewoon even de Rotary Switch rond te draaien om de selectie te maken van het gewenste programma via het startscherm; uw favoriete koffiespecialiteit wordt dan met één druk op de knop gemaakt.

Technische hoogstandjes

De Aroma+ molen is één van de technische hoogstandjes van deze machine waarmee de koffie zijn vol, rijk aroma behoudt. De molen zorgt voor een mooi maalresultaat met een kortere bereidingstijd. Andere hoogtepunten zijn de heet water- en de stoomfunctie waarmee melk opgewarmd of opgeschuimd wordt alsook het innovatieve latte macchiato systeem. Door de geïntegreerde schuimtechnologie kunt u cappuccino of latte macchiato maken zonder dat het kopje hoeft te worden verplaatst en uw koffie afwerken met melkschuim met fijne poriën en zachte consistentie. Zowel de koffie- als de melkuitloop zijn traploos in hoogte verstelbaar. Trakteer uzelf op een intens smakende koffie uit om het even welk kopje, groot of klein.