60 jaar Bamix of Switzerland

bamix® viert zijn 60ste verjaardag: de Zwitserse staafmixer die de wereld veroverde

Mettlen, 1 oktober 2013; De staafmixer, die de naam bamix® meekreeg, werd uitgevonden door de Zwitser Roger Perrinjaquet. Het eerste exemplaar werd als wereldprimeur verkocht in 1954; sindsdien is het Zwitserse precisieapparaat de favoriet van menig chef-kok, en dat wereldwijd. bamix® verkoopt op jaarbasis ongeveer 400.000 exemplaren, die worden vervaardigd in de fabriek ESGE AG, te Mettlen, gelegen in het kanton Thurgau. 90% van de apparaten zijn bestemd voor de internationale markt. "Het nieuwe bamix® receptenboek” verscheen ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van het merk. Naast de recepten, geeft het boek de vele mogelijkheden weer, die bamix® in petto heeft om (vrijwel) alle bestaande staafmixers met gemak te beconcurreren. Het is in feite een staafmixer met de mogelijkheden van een keukenrobot.

Een origineel Zwitsers product van A tot Z

Het concept bamix® zoals we dat nu kennen, is ongewijzigd gebleven sinds het ontstaan. De eigenaren zijn met de loop der tijd veranderd, maar het productie-atelier is nog steeds gevestigd te Mettlen, gelegen in het kanton Thurgau, en dat sinds 1960. Dit is niet alleen de plek waar de fabriek gevestigd is, maar ook de plek waar de ziel van bamix® ontstond, de krachtige driefasemotor. Alle onderdelen nodig voor de vervaardiging van een bamix® staafmixer zijn van Zwitserse makelij. De leveranciers van deze onderdelen, zijn reeds jarenlang vaste partners, wat een hoge kwaliteit en nauwkeurigheid waarborgt. Deze bewust gekozen strategie contrasteert met die van andere staafmixers, die voornamelijk afkomstig zijn uit Azië.

40 medewerkers produceren maar liefst 400.000 bamix® apparaten per jaar.

De fabriek te Mettlen TG, nog steeds een onafhankelijke KMO, kan ook zonder problemen elk oud apparaat repareren. Alle onderdelen zijn nog steeds beschikbaar, ook voor 30 jaar oude modellen.

Een primeur, het nieuwe bamix® receptenboek

“Het nieuwe bamix® receptenboek” en het jubileumboek “Geniaal eenvoudig. Eenvoudigweg geniaal" verschenen ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van het bedrijf.