Opgeklopte feta met za’atar

'Een lepeltje lekkers': Het ideale hapje voor een feestje. Luchtig, fris en binnen de 5 minuten op tafel

Ongetwijfeld kennen jullie een lepeltje lekkers. De Belgische foodblog van Annelies Vermeir. Elke keer opnieuw daagt ze zichzelf uit om in weinig tijd, verrassend goede recepten op tafel te zetten. Deze culinaire dame creëerde dit recept voor bamix. Heerlijk lekker!

Ingrediënten

  • blaadjes van 4 takjes munt + extra voor de afwerking
  • 200 g feta
  • 140 g opgeklopte roomkaas
  • 1 el lookolie
  • sap van ½ citroen
  • 1,5 tl za’atar
  • dukkah (mengsel van geroosterde amandelen, pistachenoten en sesamzaadjes)
  • olijfolie
  • granaatappelpitjes
  • enkele plakjes citroen

Bereiding

  1. Doe de muntblaadjes in de bamix SliceSy of processormolen en hak fijn.
  2. Voeg er feta, roomkaas, lookolie, citroensap en za’atar aan toe.
  3. Mix tot je een gladde crème krijgt.
  4. Schep de opgeklopte feta op een bord.
  5. Werk af met dukkah, olijfolie, granaatappelpitjes, enkele plakjes citroen en muntblaadjes.
  6. Serveer met kleurrijke groenten om te dippen, of met geroosterd pitabrood.